top of page

Wat is CSA?

Bijgewerkt op: 24 jan. 2023


CSA is Community Supported Agriculture ofwel landbouw gedragen door de gemeenschap.


Je wordt als deelnemer betrokken bij de werking van het landbouw bedrijf en kiest voor een ecologische landbouw die zorg draagt voor bodem, milieu, onze eigen gezondheid maar ook die van onze kinderen.


Door een oogstaandeel te nemen is de boer verzekerd van zijn inkomen en de deelnemer wordt mede-eigenaar van de oogst. Doordat de boer kiest voor diversiteit op het veld is er steeds voldoende voor elke deelnemer. Omdat je bijdraagt in de werking heb je ook inspraak. Dit vergt een transparant en open bedrijfsbeheer. Daardoor voel je je verbonden met je voeding, met de manier waarop die geteeld wordt en met de boer die als professional de motor is in het verhaal.


Om de betrokkenheid te maximaliseren, creëert het CSA-bedrijf ontmoetingskansen voor de deelnemers via educatieve momenten, meewerkdagen en boerderijfeesten. CSA werkt op die manier actief mee aan lokale gemeenschapsvorming.
Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe werkt het?

Als deelnemer mag je jaarrond lokaal geteelde groenten zelf komen oogsten voor het gehele gezin. De groenten worden op een biologische manier met zorg geteeld. We werken met een oogstabonnement omdat

Wie ben ik / missie en visie

Ik ben Leen, opgegroeid op de boerderij van mijn grootouders heb ik altijd al kriebels voor de landbouw gehad. Toch leek deze droom altijd ver weg, ik ben eerst gaan studeren voor opvoeder-begeleider

コメント


bottom of page