top of page

Hoe werkt het?

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023


Als deelnemer mag je jaarrond lokaal geteelde groenten zelf komen oogsten voor het gehele gezin. De groenten worden op een biologische manier met zorg geteeld.


We werken met een oogstabonnement omdat er jaarrond schommelingen kunnen zitten in de hoeveelheid en diversiteit van de groenten en kruiden. Door te werken met meer dan 50 verschillende soorten groenten en kruiden, streven we er steeds naar om een divers aanbod te kunnen aanbieden. We bieden zowel populaire groenten als vergeten en nieuwe groenten aan.


We proberen om iedereen zoveel mogelijk te betrekken bij het reilen en zeilen van de boerderij. Door regelmatig een nieuwsbrief te sturen en om geregeld activiteiten te organiseren zodat je andere deelnemers en de boer kan leren kennen. Enkele ideeën hiervoor zijn samenwerkdagen, infomomenten, oogstfeest, oogstdagen, … Ook een jaarlijkse algemene vergadering waarop we het seizoen evalueren en plannen maken voor de boerderij. We stellen de input van de deelnemers erg op prijs!


Concreet koop je dus als gezin een oogstaandeel aan voor 1 volledig jaar. Hiermee mag je naar behoefte voor je gezin komen oogsten, je kiest zelf wanneer je komt oogsten. Vanaf april tot eind maart, komen oogsten. Doormiddel van een nieuwsbrief weet je wat er op dat moment te oogsten valt en de vlaggetjes op het veld geven dit ook nog eens duidelijk weer. We houden je ook op de hoogte van het reilen en zeilen van de boerderij.


Een oogstaandeel voor seizoen 2024-2025 kost 380 euro per jaar per volwassenen en 21 euro x leeftijd van het kind vanaf 5 jaar.


Waarom zou je deelnemen? Je verkleint de afstand tussen je bord en veld, je eet ook altijd verse groenten. Je eet altijd seizoensgebonden en dus lekkere groenten. Je leert zelf maar ook je kinderen waar groenten vandaan komen. Je ziet ze letterlijk groeien. Door te komen oogsten, kun je genieten van de rust op het veld. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu: minder voedselkilometers voor je producten, geen wegwerpverpakkingen. De boer heeft meer middelen om ruimte te scheppen voor natuur op zijn boerderij. Biologische groenten zijn minder belastend voor mens en milieu. Ze zijn ook gezonder voor jezelf, omdat ze zonder chemische pesticide geteeld zijn.Recente blogposts

Alles weergeven

Wat is CSA?

CSA is Community Supported Agriculture ofwel landbouw gedragen door de gemeenschap. Je wordt als deelnemer betrokken bij de werking van het landbouw bedrijf en kiest voor een ecologische landbouw die

Wie ben ik / missie en visie

Ik ben Leen, opgegroeid op de boerderij van mijn grootouders heb ik altijd al kriebels voor de landbouw gehad. Toch leek deze droom altijd ver weg, ik ben eerst gaan studeren voor opvoeder-begeleider

Comments


bottom of page