top of page

Wie ben ik / missie en visie

Bijgewerkt op: 24 jan. 2023


Ik ben Leen, opgegroeid op de boerderij van mijn grootouders heb ik altijd al kriebels voor de landbouw gehad. Toch leek deze droom altijd ver weg, ik ben eerst gaan studeren voor opvoeder-begeleider en gaan werken met personen met een diepe tot zeer diepe mentale beperking op Zwart goor in Merksplas. Ik merkte na enkele jaren dat dit me niet meer voldoende voldoening gaf. De link tussen zorg en landbouw is er voor mij altijd geweest. De landbouw kan helend werken. Het zal dus op termijn een vaste plaats krijgen op de boerderij! Ook zorgen is belangrijk in de landbouw op dit moment horen we enkel verhalen van boeren die het moeilijk hebben, producten en bodem die erop achteruitgaat. Zorgen voor de basis van onze maatschappij is zeer belangrijk, en zeer nodig.


Als mens ben ik iemand die idealistisch is en anderen wil inspireren. Ik ben ook iemand die verbinding met anderen zeer belangrijk vindt. Vele mensen willen een verschil maken in de wereld maar vaak heb ik het gevoel dat ze dit doen door zich af te zetten tegen de maatschappij. Ik denk dat het belangrijk is om verbinding te maken en te blijven maken. Zelfs als de andere een verschillende mening heeft. Als we echt verandering willen teweeg brengen voor onze anonieme maatschappij zal dit enkel werken als we verbinding maken met elkaar, met onze omgeving en met onszelf Op die manier zetten we een voorbeeld in de juiste richting met behoud van waarde voor elk individu. Ik ben uniek en durf kritisch mijn mening bespreekbaar te maken. Voor mij is het belangrijk dat andere personen dit ook doen binnen een kader van respect voor elkaar.


Natuurlijk kun je niet zomaar boer worden, dus ben ik eerst een driejarige opleiding biodynamische biologische landbouw gaan volgen bij landwijzer. Na een bedrijfsplan uit te schrijven wist ik dat ik kon starten. We starten op het bedrijf waar mijn grootouders altijd melkvee hebben gehouden. Op termijn streven we ernaar om een gemengd bedrijf te worden, maar de toekomst zal uitwijzen in welke vorm dit haalbaar is in het huidige klimaat.


Onze missie en visie is breder dan groenten telen, we willen een plaats zijn voor iedereen die er behoefte aan heeft! Een plaats waar de dingen samen komen en mogen groeien! Het doel is om een plek te creëren waar met en door mensen echte voedende biologische en/of biodynamische producten geproduceerd worden. Deze producten worden verkocht aan een eerlijke prijs voor boer en consument. Het hoofddoel is een rendabele en duurzame onderneming met zorg voor mens, natuur, product en het geheel. De volgend begrippen zijn belangrijk. Noemenswaardige zorg en werk, economisch rendabel en efficiëntie, rust en eigen tempo, samenwerking.Recente blogposts

Alles weergeven

Wat is CSA?

CSA is Community Supported Agriculture ofwel landbouw gedragen door de gemeenschap. Je wordt als deelnemer betrokken bij de werking van het landbouw bedrijf en kiest voor een ecologische landbouw die

Hoe werkt het?

Als deelnemer mag je jaarrond lokaal geteelde groenten zelf komen oogsten voor het gehele gezin. De groenten worden op een biologische manier met zorg geteeld. We werken met een oogstabonnement omdat

Comments


bottom of page